11 činjenica o maslinovom ulju zbog kojih ćete poželeti odmah da ga imate na Vašem stolu

 
Maslinovo ulje, tek natoceno posle cedjenja maslina
Ovako izgleda tek isceđeno naše maslinovo ulje 
1.   Jedno stablo masline može proizvesti oko četiri litre maslinovog ekstradevičanskog ulja svake godine, stotinama godina.

2.   Ekstra devičansko maslinovo ulje dolazi od prvog presovanja maslina bez hemikalija za ekstrakciju ulja. To znači da ima predivan, svež, čist ukus i izizetnu gustinu.

3.   Budući da ulje potiče iz samih zdrobljenih maslina, vitamini i prirodni sastojci ne uništavaju se hemikalijama i konzervansima.

4.   Što je svežije maslinovo ulje, to je bolji ukus. Nakon godinu dana, ulje se najbolje koristi za kuvanje,a  sveže ulje koje se koristi za salate i druge hladne namirnice.
Dugovečni krićani piju, po pola čašice maslinogog ulja - svakog jutra!

5.   Smatra se da maslinovo ulje ima zaštino dejstvo od različitih vrsta raka, uključujući dojke, prostata, endometra i probavnog trakta.

6.   Maslinovo ulje je izuzetno bogato  oleinskom kiselinom koja se koristi za smanjenje krvnog pritiska. Maslinovo ulje takođe sadrži mnogo antioksidansa uključujući vitamin E, karotene i polifenole.

7.   Oko 75 posto maslinovog ulja čine mononezasićene masne kiseline, koje štite od bolesti povećavajući fluidnost i elastičnost staničnih membrana. 

8.   Istraživanja su pokazala da maslinovo ulje smanjuje loš holesterol (LDL) i povećava nivo dobrog holesterola (HDL).

9.   Maslinovo ulje smanjuje formiranje kamena u našem telu

10.  Maslinovo ulje  je izuzetno korisno i za spoljnu upotrebu. Koristite ga ako želite da imate zdravu elastičnu kožu, nokte i sjanu, snažnu kosu. 

11.         Vrlo je korisno koristiti maslinovo ulje za njegu lica jer ulje čini kožu sjajnom, mekom i elastičnom te ju vlaži i čini čvršćom.

Čuvajte i negujte Vaše telo - jer je ono jedini hram u kome Vaša duša živi.

p.s. Napravila sam logo za naše maslinovo ulje. Kako Vam se dopada?




Posetite me na stranici Maslinovo Ulje Krit 





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...